Şehit Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan son yolculuğuna uğurlandı

22 Mayıs 2018



Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak`ın kuzeyindeki operasyonu sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan, Mersin`in Tarsus ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'deki askeri törenin ardından naaşı Tarsus ilçesine getiren 28 yaşındaki Musa Sayan için babaevinde helallik alındı.

Daha sonra Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine şehidin eşi Seher Sayan, 5 aylık kızı Ecrin Nur, annesi Elif ve babası Cumali Sayan ile yakınları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Aslan, şehit ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftü vekili Ali Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı.

Tören geçişi sırasında şehidin eşi "O bana, ondan kalan en büyük hediyem. O benim nefesim." diyerek kızını öptü.

Şehidin cenazesi, ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

Arslan, düzenlenen cenaze törenini ardından Sayköy Mahallesi'ndeki babaevine gitti.

Vali Ali İhsan Su'yun eşlik ettiği Arslan, taziye çadırında şehidin annesi Elif ve babası Cumali Sayan ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit için dua eden Arslan, bir süre baba Sayan ile sohbet etti.

Kaynak : T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği