SAKARYA'DA KAUÇUK FABRİKASI AÇTI

20 Haziran 2019

GÖZÜ KARA GİRİŞİMCİLERİMİZ FIRSAT PENCERELERİNİ DEĞERLENDİRECEK



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya’da 20 milyon dolarlık yatırım sonucu kurulan kauçuk fabrikasının açılışını yaptı. Açılış için düzenlenen törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Gözü kara girişimcilerimiz, çalışkan sanayicilerimiz sayesinde önümüzdeki dönem, Türkiye’nin yeni fırsat pencerelerini en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacak.” dedi.

BAŞARI DESTANI

Bakan Varank, Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 bin metrekare kapalı alanda kurulan ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösterecek olan ARSAN Kauçuk Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada, her yeni fabrikanın, yeni üretim, artı katma değer, ilave istihdam ve fazladan ihracat anlamına geldiğini belirten Varank, Türkiye için üreten, katma değer oluşturan ve istihdam sağlayan her firmanın, Türkiye’nin yeni büyüme hikayesinin gerçek kahramanı olduğunu anlattı. Varank, firmanın, 1957 yılında, sadece 40 metrekarelik bir alanda üretime başladığını ifade ederek, bugün binlerce metrekareye yayılan üretim macerasının, sanayicilerin yazdığı başarı destanlarını özetler nitelikte olduğunu dile getirdi. Varank, 20 milyon dolarlık bu yeni yatırımdaki modern ve akıllı üretim sistemleriyle fabrikanın istihdamını da cirosunu da artıracağını kaydetti.

İSTİHDAMDA ÖNEMLİ ARTIŞ

2002 yılında 193 olan organize sanayi bölgesi sayının 314’e, bu bölgelerde istihdam edilen çalışan sayısının 415 binden 1,9 milyon kişiye çıkarıldığını belirten Varank, 2002’den günümüze 118 sanayi sitesinin desteklendiğini, 118 bin kişiye istihdam sağlandığını kaydetti. Varank, ARSAN'ın TÜBİTAK'ın desteklediği Ar-Ge projelerinden ortaya çıkan ürünlerinin ticarileşmesi konusunda örnek teşkil eden bir firma olduğuna dikkati çekerek, tüm gücünü üretime veren ve katma değeri artırmaya çalışan firmaların önünü açmak için çok kapsamlı bir teşvik sistemi uygulandığını hatırlattı.


REFORM NİTELİĞİNDE ADIMLAR ATTIK

2002 yılında sadece 2 olan teknopark sayısının, bugün 63'ü faal olmak üzere 84'e ulaştığını bildiren Varank, "Buralarda çalışan Ar-Ge personeli 53 bini aştı. Ayrıca, Ar-ge'yi yaygınlaştırarak, sanayicilerimizin daha çok Ar-Ge yapmasını sağlamak için reform niteliğinde adımlar attık" dedi. Varank, Milli Teknoloji Hamlesi anlayışı çerçevesinde, orta-yüksek ve yüksek teknolojili yatırımlara sağlanan desteklerin daha da artırılacağını belirterek, bunun için yeni destek programları üzerinde çalışıldığını ve tüm imkanların yerli ve milli üretim için seferber edildiğini kaydetti.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

Milli teknoloji hamlesi öncülüğünde 'üretimin olmazsa olmaz' olduğunu Varank, "Gözü kara girişimcilerimiz, çalışkan sanayicilerimiz sayesinde önümüzdeki dönem, Türkiye’nin yeni fırsat pencerelerini en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacak" dedi. Varank, önümüzdeki dönemde, daha esnek, sonuç odaklı, AR-GE faaliyetleriyle yatırım süreçlerinin eşgüdümünü sağlayan, yüksek katma değer ve yüksek teknoloji üretimini özendiren bir sistem kurgusuyla, teşvik sisteminin daha da geliştirileceğine işaret etti.

İSTİHDAM HEDEFİNİ YÜKSELTİN

Teknolojik dönüşümü sağlama yolunda, sanayicilerle birlikte yürütülen yakın işbirliğinin başarı için önemli bir unsur olduğunu kaydeden Bakan Varank, "Sanayicilerimiz, bugün burada en net örneğini gördüğümüz gibi, üretme kabiliyetlerini sürekli ileriyle taşımaya devam ediyorlar. Yönetim Kurulu Başkanı Berat Öztimur'dan istihdam hedefini biraz daha yükseltmesini istiyorum. 'Çalışan sayısını 320’den 500’e çıkaracağız' diyorlar. Siz gelin bunu iki kat yapın, hedefiniz 640 olsun" dedi.

Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği