“DİYARBAKIR, 'DİYAR-I HUZUR'DUR BU HUZURU İLELEBET YAŞATACAĞIZ”

27 Mayıs 2018



Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Bu coğrafyanın insanlarının, bu sofraları paylaşan insanların kültürü bir, gelenekleri görenekleri bir, kıblesi bir Allah'ı bir, peygamberi bir, geçmişi bir inşallah geleceği de beraber olacaktır”

Bakan Numan Kurtulmuş: “Nice ediplerin, şairlerin, alimlerin, ariflerin nice hikmet sahibi insanların, evliyanın dolaştığı ve ayak izlerinin bulunduğu bu şehirde kıyamete kadar huzur içerisinde yaşayacağız Diyarbakır'ı 'Diyarı Huzur' olarak sonraki nesillere miras bırakacağız.”


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır’da vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Bakan Numan Kurtulmuş, Dağ Kapı Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında halkla birlikte orucunu açtı.

Yemek sonrasında kısa bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, “Bu memlekette kıyamete kadar birlikte, beraber olmanın tohumlarını aslında bu iftar sofralarında atıyoruz Bu coğrafyanın insanlarının, bu sofraları paylaşan insanların kültürü bir, gelenekleri görenekleri bir, kıblesi bir Allah'ı bir, peygamberi bir, geçmişi bir inşallah geleceği de beraber olacaktır” dedi.

Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın dillerinin ve etnik kimliklerinin farklı olmasının onları birbirinden ayırma vesilesi olamayacağını aktaran Bakan Numan Kurtulmuş, “Bizim birbirimizden farkımız yok, ayrıcalığınız yok, ana dillerimizin farklı olması bizi ayırma vesilesi değildir. Renklerimizin farklı olması bizim için bir ayrılık vesilesi değildir. Ne gerekçeyle olursa olsun ister zenginlik fakirlik ister şu dilden ister bu dilden, ister meşrep mezhep meselesi olsun. Bunları bir kenara bırakıyoruz. Biliyoruz ki hepimiz hazreti insanız, hepimiz Adem'in soyundanız. Diyarbakır bu ruha sahip olan en güzel şehirlerimizden birisidir.” diye konuştu.

Diyarbakır’ın artık huzurla anıldığını ifade eden Bakan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Diyarbakır, 'Diyar-ı Huzur'dur. Bu huzuru ilelebet yaşatacağız geçmişte olduğu gibi, onlarca farklı medeniyetin merkezi olduğu gibi, nice ediplerin, şairlerin, alimlerin, ariflerin nice hikmet sahibi insanların, evliyanın dolaştığı ve ayak izlerinin bulunduğu bu şehirde kıyamete kadar huzur içerisinde yaşayacağız Diyarbakır'ı 'Diyar-ı Huzur' olarak sonraki nesillere miras bırakacağız.”

Bakan Numan Kurtulmuş, daha sonra Hasan Paşa Hanı’nda vatandaşlarla sohbet etti, Ulu Cami’de teravih namazını kıldı ardından da Kültür ve Turizm Bakanlığınca İç Kale’de gerçekleştirilen ve farklı dillerde ilahilerin seslendirildiği ‘Diyarı Huzur’ konserini dinledi.

Kaynak : TC Kültür ve Turizm Bakanlığı

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği