BAKAN KURTULMUŞ: “KULELİ ASKERİ LİSESİ TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK”

03 Şubat 2018

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kuleli Askeri Lisesinde gerçekleştirilecek müze ve kültürel çalışmalarla ilgili, “Bu çalışma İstanbul ve Türkiye için örnek çalışmalardan biri olacak inşallah.” dedi.



Bakan Numan Kurtulmuş, kullanımı Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen tarihi Kuleli Askeri Lisesinde hayata geçirecekleri müze ve kültürel projelerle ilgili istişarede bulunmak üzere düşünce, edebiyat, mimari, kültür ve sanat dünyasının önemli isimleriyle bir araya geldi.

Kuleli Askeri Lisesinde yürütülecek çalışmalar için buluşarak, işin en başındaki hassasiyetlerini ve titizliklerini tüm kamuoyunun bilmesini istediklerini vurgulayan Bakan Kurtulmuş, çalışmanın İstanbul ve Türkiye için örnek olacağını söyledi.

Projeyi prestijli, profesyonel ve fonksiyonel olarak nitelendiren Bakan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanımızın tensip buyurduğu şekliyle, milletimize ve uluslararası kültür turizm potansiyelimize kapılarını açmak üzere prestijli, modern, profesyonel ve fonksiyonel bir projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

İstanbul’un tarihi, kültürel ve sosyal dokusuna uyumlu ve uygun şekilde çok yönlü, yaşayan ve yaşatan uluslararası mahiyette bir projeyi düşünce, edebiyat, mimari, kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerinin de değerli katkılarıyla hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Kurtulmuş, İstanbul’da planlanan ve sürdürülen kültür turizm projeleriyle ilgili de katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu.

Kuleli Askeri Lisesinde gerçekleştirilen görüşmeye Beşir Ayvazoğlu, İskender Pala, M. Hilmi Şenalp, M. Uğur Derman, Murat Tabanlıoğlu, Semih Kaplanoğlu, Prof. Dr. A. Haluk Dursun, Süleyman Seyfi Öğün, Ümit Meriç, Görgün Taner, Bülent Katkak, Ayşe Böhürler, Özhan Eren, Mahmut Ak ile Bakanlık bürokratları katıldı.

Kaynak: TC Kültür ve Turizm Bakanlığı: Ana Sayfa

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği