Bakan Demircan konuk mevkidaşlarını ağırladı

21 Nisan 2018



Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne katılan konuk Sağlık Bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Türkiye'nin başarıyla uyguladığı sağlık politikaları ve tecrübe paylaşımı talepleri gündeme geldi.

Bakan Demircan sırasıyla, Pakistan Federal Ulusal Sağlık Hizmetleri Düzenleme ve Koordinasyon Bakanı Saira Afzal Tarar, Tunus Halk Sağlığı Bakanı Imed Hammami ile Çad Halk Sağlığı Bakanı Aziz Mahamat Saleh'i ağırladı.

Pakistan Federal Ulusal Sağlık Hizmetleri Düzenleme ve Koordinasyon Bakanı Saira Afzal Tarar ile görüşmede, Türkiye'deki uygulamaları inceleyerek, destek alanlarının belirlenmesi için resmi heyet kurulması kararı alındı.

Tunus Halk Sağlığı Bakanı Imed Hammami ise iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için işbirliği anlaşması yapılmasını teklif etti. Görüşmede Tunus'ta kurulması planlanan, "Anne Çocuk Hastanesi" ile ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın son konuğu Çad Halk Sağlığı Bakanı Aziz Mahamat Saleh oldu. Görüşmede daha önce imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde yapılan çalışmalar ve gelinen nokta değerlendirildi. Çad Sağlık Bakanı Saleh, özellikle hastane işletmesi konusunda Türkiye'den destek istedi. Bakan Demircan, ihtiyaç duyulan desteğin sağlanması için çalışma başlatılması talimatı verdi.

Kaynak : T.C. Sağlık Bakanlığı

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği