"AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN KIŞ SPORLARINDA DA BAŞARILI OLMASI”

04 Şubat 2018

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ardahan’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Yalnızçam Kış Turizm Merkezi'nin ve telesiyej hattının açılışını gerçekleştirdi.



Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Ardahan’daki Yalnızçam Kış Turizm Merkezi'nin ve telesiyej hattının açılışını yaptı.

Yalnızçam Kış Turizmi Merkezi'nin ve telesiyej hattının açılışını gerçekleştirmek üzere Ardahan'a gelen Bakanlar Osman Aşkın Bak, Ahmet Arslan ve Faruk Özlü, kayak merkezinin girişinde "kırmızı" ve "beyaz" balonlarla süslenen atlı kızaklara binerek törenin yapılacağı alana geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programında, Kafkas Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

"Tesisin federasyon tarafından kullanılmasını isteyeceğiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak kayak merkezi gibi tesislerin gençler için yapıldığını vurgulayarak, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Son yıllarda kış turizmine büyük yatırımlar yaptıklarını aktaran Bakan Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

"Amacımız, gençlerimizin kış sporlarında da başarılı olması. Ardahan'dan uluslararası alanda derece yapacak sporcular çıkacak. Federasyonlarımız tarafından buranın kullanılması için onlara yol göstereceğiz, onların buradan faydalanmasını isteyeceğiz. Cumhurbaşkanımız spora büyük destek veriyor. Büyüyen, gelişen ülkemizin kış sporlarında da büyümesini istiyoruz. İnanıyoruz ki ileri ki yıllarda büyük kış sporları organizasyonları yapacağız. Avrupa bizden bu anlamda önde ama onları geçeceğimize inanıyorum."

Bakan Özlü; “Türkiye'nin en modern telesiyej hattı"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada yaptığı açılış konuşmasında,

"Proje kapsamında kayak merkezine 3 kilometre uzunluğunda telesiyej hattı kuruldu. Bu hat ülkemizdeki diğer kayak merkezlerindeki hatlardan en modernidir. Yalnızçam Kayak Merkezi, kavuştuğu modern çehresiyle Türkiye'nin Doğu Anadolu'nun ve Ardahan'ın iftihar edeceği bir eser olmuştur. Ardahan dışarıya göç veren küçük bir şehir ama Ardahan ülkemizin en güzel, doğal, geleceği açık şehirlerden bir tanesidir. Tüm bu projeler Ardahan'ı cazibe merkezi haline getirecek adımlardır. Ardahan'ın dağları Alp Dağları ile rahatlıkla rekabet edebilir. Tüm mesele buraları tanıtmak ve dünyaya gösterebilmektir." dedi.

Bakan Arslan; "Proje, 50 milyon liraya mal oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise konuşmasında “Bu tesisin daha modern hale getirilmesi ve misafirlerini daha iyi ağırlaması adına çok güzel proje başlatıldı. Bu tesise proje kapsamında yapılan harcamanın toplamı 50 milyon liradır. Sarıkamış ve Ardahan'da dünyada emsali az bulunan kristal kar bulunmaktadır. Bu karın kalitesini dünyaya açmak, yaymak adına her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ardahan'a 2 milyar 225 milyon lira yatırım yaptık. Ardahan'da hiç bölünmüş yol yokken 90 kilometre bölünmüş yol yaptık." ifadelerini kullandı.

Bakanlar Osman Aşkın Bak, Arslan ve Özlü kayak merkezi ile telesiyej hattının açılışını yaptı

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Bakan Osman Aşkın Bak'a hediye takdim etti.
Daha sonra Bakanlar Osman Aşkın Bak, Arslan ve Özlü, dua edilmesinin ardından kurdele keserek, kayak merkezi ile telesiyej hattının açılışını gerçekleştirdi, telesiyeje binerek kayak merkezinin zirvesinde incelemede bulundu.

Kaynak: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği