2016 Yılında Gerçekleşen 17 Milyon Kişilik Ziyaretçi Rekoru, 2017’de 25 Milyon Kişiyle Aşıldı…

25 Şubat 2018

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün koruması altındaki Milli Parklar ve Tabiat Parklarında gerçekleşen ziyaretçi sayıları her geçen yıl rekor kırmaya devam ediyor



Bu alanları 2016 yılında 17 milyon kişi ziyaret etmiş ve bütün zamanların rekoru kırılmıştı. Geçtiğimiz yıl ise korunan alanlarımızı yaklaşık 25 milyon kişi ziyaret etmesiyle yeni bir rekora imza atılmış oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı korunan alanlarda ziyaretçilerin konforlu ve tabiatla iç içe vakit geçirmeleri maksadıyla yatırımlarını sürdürüyor. Tabiatla uyumlu ve zarar vermeyecek şekilde yapılan bu yatırımlar ise vatandaşların buralara fazlasıyla rağbet etmesine sebep oluyor. Yaşanan bu ziyaretçi akınları ise her yıl yeni rekorlara imza atılmasını sağlıyor.

2016’da Kırılan Ziyaretçi Rekoru 2017’de Fazlasıyla Aşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın belirlediği hedeflere göre 2019 yılında korunan alanlarda 15 milyonluk bir ziyaretçi sayısı bekleniyordu. Ancak vatandaşlar bu alanlara o kadar çok ilgi gösterdi ki, 2016 yılında 17 milyon kişi bu alanları ziyaret ederek rekor kırdı. Geçen yıl ise yaklaşık 25 milyon kişiyle 2016’da kırılan rekor fazlasıyla aşıldı.

Soğuksu Milli Parkı Birinciliği Bırakmadı

Korunan alanlarımız içerisinde Ankara’da bulunan Soğuksu Milli Parkı ise 2017 yılında en çok ziyaretçi ağırlayan korunan alan oldu. 2016 yılında ziyaretçi sayılarında ikinci sırada bulunan milli park, 2017’de 2 milyon 960 bin 614 ziyaretçiyle zirveye yerleşti. Soğuksu Milli Parkı’nı 2 milyon 285 bin 554 ziyaretçiyle Gaziantep’teki Burç Tabiat Parkı takip etti. Üçüncülüğü ise ülkemizin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Uludağ Milli Parkı aldı. Bu milli parkı 2017 yılında 1 milyon 608 bin kişi ziyaret etti.

Meryemana Tabiat Parkı, Marmaris Milli Parkı, Belgrad Ormanı, Akyokuş Tabiat Parkı, Abant Gölü Tabiat Parkı, Bolu-Gölcük Tabiat Parkı, Saklıkent Milli Parkları da ziyaretçi sayısı sıralamasında ilk ona giren korunan alanlar arasında yerini aldı.

Korunan Alanlara Büyük Yatırım Yapılıyor

Korunan alanlara altyapı ve üstyapı anlamında büyük yatırım yaptıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu yatırımlarımız sayesinde bu alanlarımıza olan ilgi arttı. Vatandaşlarımız şehir stresinden uzaklaşarak bu alanlarda rahatça nefes alabiliyorlar” dedi.

Mobil Uygulama ile Milli Parklar Ceplere Girdi

Ziyaretçi sayısının artmasında Milli Parklar Mobil Uygulamasının da rolünün büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Korunan alanları ziyaret etmek artık daha kolaylaştı. Çünkü uygulama sayesinde milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştireceği aktiviteye göre park seçebiliyor, park sahasına nasıl gideceği hakkında rota oluşturabiliyor, hava durumunu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor, park hakkında bütün detay bilgilere kolayca ulaşabiliyor. Fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden bir izlenim edinebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama içindeki haber, duyuru, anket modüllerinden güncel bilgi ve haberlere de ulaşabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği