'2017-2018 Sanat Sezonu' açıldı

25 Ekim 2017

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü "2017-2018 Sanat Sezonu", Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü "2017-2018 Sanat Sezonu", Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış programına, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Çoşkun Yılmaz'ın yanı sıra kültür, sanat ve siyaset dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

Programda Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçılarının müzik ve sahne sanatlarından oluşan ve Anadolu coğrafyasını yurt edinmiş milletlerin kültürlerinden derlenerek hazırlanan "Anadolu Renkleri" adlı gösteri izlenime sunuldu.

Etkinlik sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Kurtulmuş, geçen hafta Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sezon açılışını yaptıklarını belirterek, "Biz bu toplantılarla, bu açılışlarla sanatçı arkadaşlarımızı teşvik etmiş oluyoruz. Aynı zamanda da kamuoyunun farkındalığını artırmaya gayret ediyoruz. Güzel bir akşamdı. Her birinden ufak tadımlık bize bir ziyafet sundular." dedi.

Bakan Kurtulmuş, "İnşallah bu senenin hayırlı, bereketli olmasını, Türk sanatına, Türk kültürüne katkıda bulunmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Klasik Türk Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk danslarından örneklerin de sahnelendiği programda, Osmanlı'dan bugüne devam eden ilk ordu orkestrası "Mehter Takımı" ile sema gösterileri izlenime sunuldu. AA

Turkcell Superonline
Turkcell Superonline Atatürk Orman Çiftliği